20.03.2018

       Evenimentul, ajuns la cea de-a 13 ediție, a fost organizat sub egida APIUS (Asociația Patronală din Industria Ușoară) și susținut de partenerii strategicii USAID, Guvernului Suediei, prin Proiectul de Competitivitate din Moldova și Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO).
       Doina Nistor, directorul Proiectului de Competitivitate din Moldova: ”Cu fiecare ediție, încercăm să aducem show-ul la nivelul celor, care au loc în capitalele mondiale ale modei. Mă refer aici la infrastructură, la amenajarea podiumului, la instalațiile de iluminat, care să pună în valoare produsele, reunite sub brandul „DININIMĂ”. Din punctul de vedere al calității și al actualității, designerii moldoveni au demonstrat nu o dată că pot concura lejer cu creatorii de modă din străinătate. Evenimentul „Moldova Fashion Days” are drept scop să familiarizeze consumatorii moldoveni cu oferta de pe piața de fashion locală, să-i transforme în clienți fideli ai brandurilor autohtone”. În cele două zile de catwalk, peste 500 spectatori au admirat cele mai recente colecții ale brandurilor vestimentare autohtone și și-au înoit garderoba cu piesele vestimentare, pe care le-au „ochit” pe podium. Cele 35 de defileuri au fost ordonate în 4 blocuri: KIDS, INDUSTRIAL, DESIGNER și EVENING. În acest an, MFD s-a aliniat tendințelor internaționale, fiecare colecție fiind alcătuită din 16 combinații de piese vestimentare, încălțăminte și accesorii. Reîntoarcerea la feminitate este laitmotivul noului sezon, așa că ținutele au debordat de finețe, eleganță și grațiozitate, fie vorba de rochii în stil retro, fuste cu motive florale vintage sau costume masculine. „Prospețime” colecțiilor au oferit culorile din paleta brun-turcoaz, cu aluzie fină la gamele mov-violete, declarate în vogă în acest an de către Institutul Pantone.
      Dincolo de prezența titanilor industriei – IONEL, TRICON, MY REVIVAL, ARABADJI, SEKANA, VITALIE BURLACU, PREMIERA DONA, VASCONI, GEORGETTE, O BLANC, ALINA BRADU – și a brandurilor autohtone consacrate – KATEA GRI, L. STOROJUC, JULIA ALLERT, COCSINELLE, PARUBINA,  EHO, MOVE, LOCONIC, MALLENA, INTERCENTRU LUX – cea de-a XIII-a ediție a evenimentului a fost marcată de debutul a trei nume noi: NICOLE STORM, GAMI DRESS și KASANDRUȚA, care au adus un suflu nou într-un domeniu atât de dinamic, cum este moda. Cele 2 colecții de rochi de mireasă, create de brandurile DOUĂ INIMI și FORTUNA SISTERS, au impresionat publicul prin rafinament si inocenta.

       „Moldova Fashion Days” este un eveniment bianual de promovare a industriei fashion din Republica Moldova. Motto-ul principal al show-ului este „See Now, Buy Now”, prin care consumatorii sunt îndemnați să cumpere articole vestimentare imediat după ce au fost prezentate pe podium. Scopul MFD este de a familiariza consumatorii cu tinerele talente din domeniul modei, brand-urile fashion locale și de a stimula vânzările în sectorul respectiv.